0303 - 379787

Vill du jobba hos oss?

Familjehuset Klippan är en öppen mottagning för barn, unga och föräldrar som behöver stöd av olika anledningar.

Vårdcentralen Kusten söker leg hälso- och sjukvårdskurator/socionom till Familjehuset Klippan

Vårdcentralen Kusten har verksamhet i västra delen av Kungälvs kommun; Ytterby, Kärna och Marstrand. Vi är en privat vårdcentral inom Praktikertjänst AB.

Legitimerad hälso- och sjukvårdskurator/socionom sökes med placering inom Familjehuset Klippan, en mottagning med inriktning mot barn och unga i åldrarna 6-17 år, med lindrig psykiska ohälsa (UPH). Familjehuset Klippan är ett samarbete mellan Vårdcentralen Kusten, Västra Götalandsregionen och Kungälvs kommun.

Verksamheten består av psykologer och socionomer, samt vid behov även andra yrkeskategorier på vårdcentralen såsom arbetsterapeut, sjukgymnast och läkare. Mottagningen erbjuder rådgivning, bedömning och korta behandlingsinsatser, enskilt eller i grupp, samt föräldrastöd. Familjehuset Klippan är en integrerad mottagning tillsammans med Kungälvs kommun. Stor vikt läggs vid samverkan med andra instanser, så som skola, socialtjänst och specialistpsykiatri, samt att vara ett stöd för vårdcentraler i närområdet i arbetet kring barn och ungas psykiska hälsa.

Arbetsuppgifter

Som legitimerad hälso- och sjukvårdskurator/socionom blir du en behandlare bland oss andra, samtidigt som vi uppskattar din socionomspecifika kunskap. Du kommer att få en viktig roll i att samordna vår samverkan på en strategisk nivå med vårdgrannar och andra instanser. Samverkan på lokal nivå och SIP-frågor är också en del av arbetet.

Kvalifikationer

Du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator/ socionom med erfarenhet av att arbeta med barn och unga med psykisk ohälsa. Har du grundläggande psykoterapeututbildning i KBT och/eller erfarenhet från primärvården är det meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tillträde: 2022-01-10 eller enligt överenskommelse.
Sysselsättningsgrad: 100 % eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2021-11-07

Ansökan skickas till: karin.angantyr@ptj.se 

För mer information om tjänsten, kontakta:
Karin Angantyr, leg psykolog
Tfn 0705-416681

Välkommen med din ansökan!